понедељак, 23. новембар 2015.

EVROVIZIJSKI ŽIRI

Toga dana probudili ste se rano. Na pijaci ste kupili sve što vam je potrebno za večerašnju žurku. Vi živite za ovo veče kada dolaze vaše prijateljice koje su na istim "talasnim dužinama" kao Vi. To nije običan dan, to je finale pesme Evrovizije. Vi ste član srpskog žirija. U potpunosti ste se predali čarima glasanja od 1 do 12.
Napravili ste listu koju su dobili vaši prijatelji na kojoj piše
1. Zemlja
2. Izvođač
3. Muzika
4. Tekst
5. Utisak
6. Ocena
Tako je svake godine. Vama ne može ništa da promakne. Znate sve Evrovizijske pobednike u poslednjih nekoliko godina. Često se sećate pesme Evrovizije u Beogradu 2008. kada se u Areni gledali finale i sav teret organizacije pao je na vaša nejaka pleća "samo da se ne obrukamo". Imali ste tremu kao da Vi nastupate. Za vas je ovo takmičenje važnije od predsedničkih izbora. Vi dajte svoj doprinos.
Trebalo je napraviti kiflice sa sirom, mesom i spanaćem. Prijatelji su kao i prošle godine doneli piće. Organizacija vam dobro ide. Komšinica je napravila palačinke sa džemom i orasima. Zna da je pozitivna atmosfera kod vas i sama je najavila da će doći večeras. Neka joj bude.
Svi ste na okupu. Takmičenje je počelo. Primećujete da voditeljke svake godine liče jedna na drugu i sve vam to liči na "dve žene pijaca, a tri žene vašar"
Komentarišete nastupe:
- Pogledaj ovu Italijanku, mlatara rukama kao da otresa prašinu,
- Ova Grkinja vidi se da jede posle deset sati uveče,
- Vidi ovog Litvanca kao da je progutao kolac,
- Bosanac suši veš, mora da reklamira prašak, "na moju omiljenu foru , prevarim faunu i floru"
- Belgijanac je izgubio adresu berberina, moj Timotije, to ti je, što ti je
- Kod ovih Rusa, kada nema mlade, dobra je i baba
- Ovaj Finac izgleda kao da je izašao iz saune,
- Gledaj ovog Austrijanca, muškarac, a ime mu je Persa,
- Ovom pevaču je stao slon na uši,
- Ovo je neka limunada, već viđeno, ja boljem pevam od njega
- Ovaj je okretan kao šifonjer
- Ova pesma ne vredi ni po lule duvana
- Vidi voditeljke, našla se vila u šta nije bila, ona mora da je danas našla krastavac i rekla: kriv je
- Evo naše perjanice, držimo fige, samo da se ne saplete, izazvaće međunarodni incident. Ima svi da popadaju ispred njega kao u kuglani.
- Da li ste primetili što je siromašnija zemlja scenski nastup je bogatiji. Vidi ovog Norvežanina kao da je pošao na buvljak.
- Meni se sviđa što posmatramo iz žablje perspektive i odlično se zabavljamo
Sada kada su svi pevači završili nastup, vreme je za najuzbudljiviji deo, a to je glasanje. I baš u tom trenutku nestalo je struje. Vama je izgledalo da se cela vasiona urotila protiv vas. Da li zaposleni u elektro distribuciji znaju šta ovo takmičenje predstavlja za vas? Sram ih bilo. Ovo nije smelo da se dogodi. Vi ste propustili da vidite kako Kipar daje Grčkoj, Danska Švedskoj, a Moldavija Rumuniji 12 bodova.
U stvari dobro je što se to desilo. Zahvaljujući nestanku struje imali ste priliku da se ispričate sa prijateljicama sa kojima se dugo niste videli. Već ste se umorili od silnog uzbuđenja.
...
Beograd, 31 maj 2015. Grupa iz Švedske.
- Dobar dan. Pozdravljam vas i čestitam pobedu na pesmi Evrovizije. Vi ste odlični. Dobro vam ide.
Da li ste slavili?
- Ne, nismo
Zašto? To je za slavlje. Pobeđujete svake 2-3 godine. Navući ćete mržnju na sebe kao "Veliki brat". Ja se brinem za vas.
Jedan gost mi odgovara
- Ja bih bio srećniji da smo postali prvaci Evrope u fudbalu.
Ljudima stvarno nikada ne može da se ugodi.

Нема коментара:

Постави коментар